Merkel & Vannix

Merkel & Vannix is een straattheatergezelschap dat zich kenmerkt door de nadruk op het beeldende aspect van straattheater. Hun vormgeving is net als hun spel een uitvergroting van het alledaagse, waardoor de kijker als het ware uitgenodigd wordt zijn eigen alledaagse bezigheden met andere ogen te bekijken. Hun beeldtaal beroept zich op de technieken van de commedia dell’arte en het figurentheater.

Bij Jøttnjøl verdwijnen de spelers volledig in hun act en is de communicatie met het publiek alleen nog mogelijk via de wereld van de pop.

Het schilderen van de Jøttnjølkoppen

Merkel & Vannix in de toekomst

Jøttnjøl is de eerste onafhankelijke samenwerking van Gijs Vennix en Tim Velraeds. Hiervoor waren zij al menigmaal samen verantwoordelijk voor tal van straattheateracts, waaronder de winnaar van het straattheaterconcours 2006 te Alkmaar DonQzot, de Eftelingproductie Vreemde Vogels 2006 en de nu nog steeds populaire walkact Sahara’hara van Tiramisu.

Jøtnjøl is het begin van een hopelijk vruchtbare samenwerking, en andere acts zijn al in de planning…

Een tipje van de sluier willen we alvast voor u oplichten…

Fabuleux!
Natura Artist Magistra

Laat u meenemen op een fabuleuze ontdekkingsreis langs de laatste witte stippen op de wereldkaart. Wij hebben voor u de grootste geheimen aan ’t licht en meegebracht om ze u hier in ons reizende mini(n)atuur museum te tonen.

Een zelfbenoemde professor in de zoöcryptologie en cryptomorphologie en zijn vaardige assistent tonen dieren die voorheen als uitgestorven of wel nooit bestaand golden. Zij trachten zo deze schepselen voor de vergetelheid te behoeden. Maar of de collectie het daarmee eens is?…

Een figurentheatervoorstelling die de wijde wereld tot uw plein of voordeur brengt.  Komt dat zien, voordat dit museum zijn tent weer elders opslaat!

Vielaine et Syville

Lelijkheid met grandeur. Als schoonheid diep van binnen zit, dan moet je bij deze twee wel heel diep gaan. Gelieve geen spiegels in de buurt te houden, ze griezelen nog het meest van hun eigen evenbeeld. En het zijn eigenlijk schatjes, en dol op kinderen (gesauteerd of geblancheerd….) Een dergelijk gebrek aan schoonheid is het beste van een afstand te aanschouwen, alleen jammer dat ze zelf zo van persoonlijk contact houden… intens contact…

Niet van Gisteren…

Twee figuren die hun plek zoeken in de wereld van vandaag, maar dat is heel moeilijk als je niet van gisteren bent… maar van eergisteren..